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SUPREME COURT

STATE OF SOUTH DAKOTA
IN THE SUPREME COURT FILED
OF THE MAR 1 1993
STATE OF SOUTH DAKOTA zé Z
¥ * % * cm
IN THE MATTER OF THE AMENDMENT) RULE 93-17
OF SDCL 19-15-4 TO RENUMBER IT)

AS SDCL 19-15-5.1 )

Pursuant to a hearing held on February 16, 1993, at Pierre,
South Dakota, relating to the amendment of SDCL 19-15-4, the
Court having considered the proposed amendment, the
correspondence and oral presentations relating thereto, if any,
and being fully advised in the premises, now, therefore, it is

ORDERED that SDCL 19-15-4 be and it is hereby amended to
read in its entirety as follows:

19-15-5.1. (Rule 705(a)) Expert opiniomn
admissible without hypothetical question--Cross-
examination. An expert witness may be asked to state
his opinions or inferences, whether these opinions or
inferences are based on the witness’ personal
observation, or on evidence introduced at the trial and
seen or heard by the witness, or on his technical
knowledge of the subject, without first specifying
hypothetically in the question the data on which these
opinions or inferences are based. An expert witness
may be required, on direct or cross-examination, to
specify the data on which his opinions or inferences
are based.

IT IS FURTHER ORDERED that this rule shall become effective

July 1, 1993.
DATED at Pierre, South Dakota, this 1st day of March, 1993.

BY THE COURT:

ATTESF:.
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Robert A. MilleT—Chief Justice
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